Psycholoog in Roermond

De oplossing is vaak dichterbij dan je denkt

 

 

 

 

 

Psychologiepraktijk Rensink in Roermond

 

Mijn naam is Ineke Rensink en ik werk als psycholoog in Roermond vanuit mijn eigen psychologiepraktijk. 'Er zijn voor mensen; ze zien als individu en met oprechte interesse aansluiten bij de hulpvraag van de cliënt.’ Dat is de reden dat ik ooit psycholoog ben geworden. Cliënten inzicht geven in de klachten maar ook handvatten aanreiken om klachten te verminderen. Zo kan de cliënt na de behandeling weer verder en zich uiteindelijk beter en sterker voelen.

 

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen de ambulante en klinische GGZ, merkte ik dat ik de cliënten waarmee ik werkte méér wilde bieden. Psychische zorg vanuit mijn eigen visie; kwaliteit bieden in de behandeling en oprechte aandacht. Om die missie te vervullen ben ik gezondheidswetenschappen gaan studeren en heb ik me gespecialiseerd als GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut (VGCT) en EMDR-therapeut. Jaarlijks volg ik diverse trainingen en cursussen om mijn beroepskwalificaties up-to-date te houden. Mijn praktijk voldoet aan het kwaliteitsstatuut GGZ-vrijgevestigde psychologenpraktijken.

 

Ik werk vanuit de invalshoek dat ieder mens uniek is en wordt gevormd door zijn eigen bouwstenen. Deze bouwstenen komen tot uitdrukking in hoe je dingen doet en hoe je daarover denkt. Dit proces van 'doen en denken' beïnvloedt hoe jij je voelt en andersom. Ik kijk samen met jou op welke wijze je aan deze klachten kunt werken door o.a. belemmerende gedachten en gedragspatronen in kaart te brengen en te doorbreken. Iedereen is anders en heeft baat bij een op maat gemaakt traject. We werken ook doelgericht samen naar een punt waarop je weer zelf verder kunt gaan.

Belangrijk voor mij in de therapeutische werkrelatie is openheid en respect. Met enige humor kunnen bekijken van problemen geeft vaak een positieve bijdrage aan een behandeling. Laagdrempeligheid en vertrouwen, maar ook inzet en inbreng van jezelf zijn voor mij essentieel om van daaruit samen te zoeken naar oplossingen. Samen streven we naar het aanspreken van jouw eigen kracht om na de behandeling zelfstandig verder te kunnen.


Mijn praktijk is bij Cenzo B.V. aangesloten. Op de Cenzo-website vindt u alle actuele informatie die nodig is om te beslissen of u bij mij behandeld wil en kan worden. Deze informatie helpt u, en uw huisarts/verwijzer, bij het maken van een bewuste keuze en om u goed voor te bereiden op de behandeling. Het gaat om informatie over onder meer wachttijden, behandelaren, bereikbaarheid, wat ik wel en niet behandel, specialisaties, behandelmethoden, eHealth, samenwerking, kwaliteit, cliëntervaringen en informatie voor naasten. Via deze link (https://www.centraalnetwerkzorg.nl/clienten/kwaliteit-zorg/) kunt u de informatie raadplegen.

Voor E-health toepassingen werk ik met Karify en therapie land. Ook ben ik aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut Psychologen) en de VGCT (Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie).

 

Ineke Rensink, GZ-psycholoog, BIG-registratienummer: 9018122525

 

Neem contact op voor een afspraak